Snel naar vacatures

Vrijwilligerscollege

Leren van elkaar!

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Maar samen beschikken ze ook nog eens over een schat aan kennis en vaardigheden. Tegelijk zijn er ook vrijwilligers die er graag wat bij willen leren. Zodat ze hun vrijwilligerswerk nóg beter kunnen doen. Het Vrijwilligerscollege brengt vraag en aanbod bij elkaar: één op één of in een groep.   

Wat kun je leren?

Alles! Zolang het onderwerp te maken heeft met jouw vrijwilligerswerk. Een administratiekantoor ondersteunt penningmeesters-in-de-dop. Een gepensioneerde geeft een cursus fondsenwerving. Een zorgvrijwilliger leert je de kneepjes van goed rolstoel rijden.  Als jij een leervraag hebt, gaan wij op zoek naar passend talent!

Welke kennis en vaardigheden kun je delen? 

Laat ons weten waar jij goed in bent! We zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Misschien weet je veel over autisme door je werk, ben je een kei in het opzetten van de administratie of kun je heel goed overweg met kinderen door je ervaring als voetbaltrainer. Het maakt niet uit wat het is, als je jouw kennis of ervaring wilt delen met vrijwilligers, meld je dan aan bij het Vrijwilligerscollege!

Hoe werkt het? 

Twee keer per jaar (in oktober en april) organiseert het Vrijwilligerscollege een Workshopdag met – in twee rondes – een aanbod van 7 workshops.  Dit aanbod is afgestemd op de vragen vanuit de vrijwilligers. Daarnaast brengen we ook tussendoor vraag en aanbod wel bij elkaar middels een bijeenkomst, lezing, workshop, cursus of persoonlijke begeleiding.

Meedoen? 

Als je een leervraag hebt: geef aan ons door wat je wilt leren. Wij gaan dan voor je op zoek naar passend talent. En je hoort van ons hoe we dit thema willen aanbieden.

Als je jouw kennis of ervaring wilt delen: in samenspraak bekijken we hoe we van je aanbod gebruik gaan maken.   Bekijk 

de flyer van het Vrijwilligerscollege

VIP! Vrijwilligerscollege contactgegevens:

Email: vrijwilligerscollege@welstad.nl     Contactpersoon: Dennis Jager tel. 06 -82154476