Snel naar vacatures

Over vrijwilligerswerk

Wat is vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is kort gezegd al het werk dat je - in georganiseerd verband - onverplicht en onbetaald doet voor anderen of voor de samenleving.

Waarom vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk doe je omdat je het leuk of belangrijk vindt. Bijvoorbeeld om je vrije tijd nuttig te besteden, nieuwe contacten op te doen, voor plezier en waardering, werkervaring, om vaardigheden te leren, of omdat je iets wilt doen voor een ander.

Vrijwilligerswerk in alle soorten en maten!

Vrijwilligers vind je in alle sectoren van de samenleving, zoals in de sport en in de zorg. Maar ook de wijk, het buurthuis, kerkelijk werk, natuuronderhoud, belangenbehartigers en culturele en recreatieve verenigingen draaien grotendeels op vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk is er in veel variaties. In een groep of alleen. Van een uurtje in de week tot meerdere dagdelen. Overdag of 's avonds. Doordeweeks of in het weekend. Als korte klus of voor langere tijd. Vrijwilligerswerk doe je naast school of werk. Of als je niet (meer) hoeft te werken en toch actief wilt blijven.

Als je een uitkering hebt kan vrijwilligerswerk een opstap zijn naar betaald werk!

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan vrijwilligerswerk doen wanneer je een uitkering krijgt. Meer hierover lees je op de site van de Rijksoverheid.